Dames van SV Zeeburg winnen spannend duel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Leidsche Rijn 2 gewonnen: 22-20.

De handbalsters uit Diemen begonnen goed en dit resulteerde in een voorsprong van vier punten. SV Zeeburg kon het goede spel gedurende de eerste helft volhouden. Er werd met druk gespeeld en de dames van Leidsche Rijn waren erg geïrriteerd door het spel van de ploeg uit Diemen en de scheidsrechter. Bij rust leidde SV Zeeburg met 12-8.

In de rust werd benadrukt dat SV Zeeburg het hoofd erbij moest houden en in een hoog tempo en met druk moest blijven spelen. SV Zeeburg kwam de tweede helft wat minder goed uit de startblokken waardoor de dames van Leidsche Rijn het idee kregen dat er wel wat te halen viel. Over en weer vielen er tijdstraffen en het spel werd harder. Met nog zo'n tien minuten op de klok kwam Leidsche Rijn op gelijke hoogte.

Het spel ging nu heen en weer en er kon weer van alles gebeuren. De dames van SV Zeeburg raakten weer in de stress en daardoor verdween het snelle spel en de druk naar het doel. SV Zeeburg herpakte zich dit keer op tijd en het publiek ging nog eens extra achter de thuisploeg staan. A-speelster Tirza IJpma bepaalde een minuut voor tijd de eindstand op 22-20.