SV Diemen was veel sterker dan CTO '70.
SV Diemen was veel sterker dan CTO '70. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen klopt CTO' 70: 6-0

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen CTO '70 uit Duivendrecht met 6-0 gewonnen. Bij rust leidde SV Diemen met 3-0.

Dennis van Bree maakte voor rust drie doelpunten, een echte hattrick dus. Van Bree nam eerder dit seizoen afscheid als speler van SV Diemen omdat hij naar Friesland is verhuisd. Hij is pas vanaf 1 januari 2015 speelgerechtigd voor zijn nieuwe club in Friesland en ging onlangs op het verzoek van SV Diemen-trainer Marc Stuut in om de twee laatste duels voor de winterstop weer voor SV Diemen uit te komen.

CTO '70 kwam na een half uur met tien man te staan nadat een speler een rode kaart had ontvangen. Na rust maakte SV Diemen het karwei slagvaardig af. Noël Ruygrok (twee keer) en Tommy Gans bepaalden de eindstand op 6-0. Twee minuten voor tijd ging Kevin Kroese door zijn enkel. Het ziet er naar uit dat hij enige tijd is uitgeschakeld.

Blessureleed
Marc Stuut: "Dat is heel vervelend. Kevin is een heel belangrijke speler voor ons die we moeilijk kunnen missen. Wij missen ook Kay Minnema, Marc Stobbelaar en Boaz Saam door blessures. Dat is lastig." Hij is tevreden over de wedstrijd tegen CTO '70. "Wij benutten zondag de kansen die wij kregen. Na afloop was iedereen erg tevreden, maar ik ben van mening dat wij vorige week beter speelden." SV Diemen gaat zondag op bezoek bij Swift, een ploeg die door Stuut 'een lastige tegenstander' wordt genoemd. De wedstrijd in Amsterdam begint om 15.00 uur. De concurrenten van SV Diemen wonnen hun wedstrijden. Sporting Martinus won met 0-3 bij Geinburgia, Fortius won de uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert (0-3) en SV Ouderkerk was voor eigen publiek te sterk voor NFC: 3-1. Sporting Martinus blijft na 12 wedstrijden koploper. De ploeg heeft 30 punten. Fortius staat met 29 punten op de tweede plaats en SV Ouderkerk is derde met 27 punten. SV Diemen staat met 26 punten op de vierde plek.