Hans de Jong van TVDZ met leerlingen van De Kersenboom.
Hans de Jong van TVDZ met leerlingen van De Kersenboom.

Leerlingen De Kersenboom doen cursus bij TVDZ

DIEMEN - Dertien leerlingen van basisschool De Kersenboom op Plantage De Sniep nemen sinds 6 november deel aan een kennismakingscursus tennis bij Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ). Het gaat om twee groepen kinderen.

De buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Diemen hebben een interessant sportaanbod voor de naschoolse activiteiten van de basisscholen in Diemen. Zij werken hierbij nauw samen met de basisscholen en een aantal sportverenigingen in Diemen. TVDZ is een van de verenigingen die meedoen. Fred Groen, tennisleraar van TVDZ, leert de deelnemers op speelse wijze de grondbeginselen van de tennissport.

"De jongeren zijn dolenthousiast over deze cursus. Donderdag 11 december is alweer de laatste dag van deze cursus, die wordt afgesloten met een toernooitje", aldus Dionne Tool van SWD.

TVDZ Voorzitter Hans de Jong: "Op deze wijze kan de schooljeugd op een laagdrempelige manier en tegen lage kosten kennismaken met de tennissport. Op deze manier kunnen kinderen er achterkomen of ze deze sport leuk vinden.
Wij hopen uiteraard dat ze het zo leuk vinden dat ze ook lid worden van onze vereniging, want sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen."

Caroline Naumovski, directeur van De Kersenboom, heeft van de kinderen die meedoen aan de kennismakingscursus bij TVDZ enthousiaste reacties ontvangen. "De kinderen vinden het leuk om op deze manier in aanraking te komen met tennis. Het is uiteraard hun eigen keuze om al dan niet verder te gaan met deze sport."

Leerlingen van de Kersenboom doen ook mee aan andere naschoolse activiteiten zoals kinderyoga, balletles en muziekles.