Diemen op schema voor nieuwe taken 2015

DIEMEN - Vorige week zijn de contracten met zorgaanbieders getekend en alle verordeningen die gaan over de taken die de gemeente er op 1 januari van het Rijk bij krijgt zijn aangenomen door de gemeenteraad. Diemen ligt op schema voor de nieuwe taken in 2015.

Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente er nieuwe taken bij. Dit zijn taken op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugd en werk en inkomen. De contracten met de aanbieders van jeugdzorg waren in oktober al getekend. Vorige week tekende wethouder Ruud Grondel met zijn collega's uit Uithoorn en Ouder-Amstel de contracten met de aanbieders van begeleiding en dagbesteding in het kader van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Grondel: "Door de keuze om met drie gemeenten gezamenlijk in te kopen, hebben we een breed aanbod in kunnen kopen, wat weer gunstig is voor onze inwoners." Bijna alle bestaande aanbieders zijn gecontracteerd zodat voor slechts een klein aantal inwoners in Diemen een andere oplossing moet worden gezocht. Alle cliënten worden hierover door de gemeente geïnformeerd.

Ook op het gebied van werk en inkomen verandert er het nodige vanaf 1 januari. Zo kan van mensen die een bijstandsuitkering ontvangen een tegenprestatie worden gevraagd. Het doel daarvan moet zijn om iets terug te doen voor de maatschappij. In Diemen wordt ervoor gekozen om het middel van de tegenprestatie alleen in te zetten bij mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.
Lees verder op pagina 5.