Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Sinterklaas

Heel oud
Kindervriend
Komt al sinds mensenheugenis in Diemen

Morgen viert u uw verjaardag, het zal een drukke dag worden.
"Ja, het is de drukste dag van het jaar. Ik ga bij veel kinderen op bezoek om cadeautjes langs te brengen. Dat vind ik altijd heel leuk om te doen."

U bent op 6 december jarig. Hoe viert u die dag?
"Wij gaan op mijn verjaardag altijd met de stoomboot terug naar Spanje. De Pieten en ik maken er dan een mooie dag van. Wij rusten uit en drinken aan boord een lekker wijntje."

Vrijwel niemand weet wat uw hobby's zijn?
"Ik houd van voetbal en als ik in Spanje ben kijk ik vaak voetbal op de televisie. Nee, ik heb geen voorkeur voor Real Madrid of Barcelona. Ik vind beide clubs goed spelen."

De kinderen in Diemen willen weten of u Messi en Ronaldo kent.
"Ik ken hen beiden niet echt goed. Maar als ik Messi of Ronaldo tegenkom herkennen zij mij wel. Meestal schieten ze snel weg. Misschien zijn zij bang voor mij, maar dat is natuurlijk nergens voor nodig."

Wat vindt u de mooiste plek van Diemen?
"Ik vind de loswal een mooie plek. Daar kom ik elk jaar aan in Diemen en word ik ontvangen door de voorzitter van de ASV. Ook het Diemerplein vind ik een gezellige plek. Burgemeester Koopmanschap ontvangt mij daar altijd. Ik vind het heel jammer dat zij uit Diemen vertrekt."

U heeft het winkelcentrum zien veranderen.
"Jazeker. De afgelopen jaren heb ik gezien hoe het winkelcentrum werd verbouwd. Meneer Marinus heeft mij onlangs rondgeleid en ik vind het prachtig geworden."

Komt u volgend jaar weer naar Diemen?
"Ja, uiteraard. Ook volgend jaar komt de stoomboot aan bij de loswal. En de kinderen die niet kunnen wachten moeten maar denken: een jaar is voorbij voordat je er erg in hebt."