Afbeelding
Foto: Maribel Gonzalez

Miriam Sijm

DIEMEN – Meer dan 100 aanmeldingen kregen ze op hun oproep: Wie verdient er een metamorfose? De acht winkeliers van winkelcentrum Diemerplein die vier Diemenaren een make-over wilden geven vroegen een onafhankelijk persoon om een keuze te maken uit de vele aanmeldingen. Deze vier Diemenaren vielen op door de bijzondere motivatie waarom juist zij de metamorfose verdienen. "Wij hebben dit als bijzonder leuk ervaren, mede door de uitgekozen winnaars", vertelt Anja van Diemen, een van de ondernemers. "De deelnemers waren zo lief, werkten zo goed mee en waren zo dankbaar dat het ze echt gegund was door ons allen. Het resultaat is dan ook fantastisch!"

Miriam (35) is aangemeld door haar vriend Marco. Ze is de afgelopen jaren 70 kilo afgevallen en het vinden van kleding die bij haar past, vindt ze nog moeilijk.

"Ik grijp vaak toch nog naar de grote maten en weet niet zo goed wat wel en niet kan. Ik vind het heel leuk dat mijn vriend me heeft aangemeld zodat ik dat nu eens kan zien", vertelt Miriam onder de droogkap in Salon van Diemen op de middag van de grote metamorfose vorige week donderdag.

"Grote forse kleding maakt gauw ouwelijk, dus we lieten Miriam nu zien dat hip en jong haar heel goed staat en dat het haar jaren jonger maakt", vertelt Anja van Diemen. "Haar outfit is een combi van Basic-Line en JA leuk! De laarsjes zijn uitgezocht door Nelson schoenen. De hand- en nagelverzorging heeft Ferda van The Nail Beautique verzorgd. We hebben Miriams haar gekleurd en geknipt, haar natuurlijke krullen komen nu veel mooier uit, en we hebben laten zien hoe ze dat zelf met de juiste verzorging zo kan houden. My Time maakte deze outfit compleet met een trendy horloge. En als finishing touch de make-up door Douglas, verzorgd door visagist Ama."

Miriam was blijkbaar zo veranderd dat haar vriend haar niet eens herkende toen hij tijdens de metamorfose langskwam. Hij stond vlak voor haar en vroeg waar Miriam was. Zelf is ze blij met het resultaat. "Ik werk als accountsupportmedewerker in de vliegtuigbusiness, tussen alleen maar mannen. Zelfs daar viel het op dat ik zo veranderd ben. Mijn vriend Marco vindt het resultaat fantastisch, vooral mijn haar. Er is een flink stuk vanaf gegaan. Van hem mag ik het zo houden. Ik ben blij met de totale make-over. Ze hebben dingen laten zien die ik zelf niet zo snel zou pakken en aanpassen in de winkel, je gaat toch gauw voor veilig. Ik denk dat ik nu meer durf. De metamorfose was heel leuk en gezellig, ook met de andere kandidaten was het erg gezellig en zij hadden ook bijzondere verhalen waarom ze aan de metamorfoses meededen. De ondernemers waren heel aardig en iedereen leefde erg mee als we van de ene naar de andere winkel gingen en ze konden zien wat er net weer veranderd was. Een hele leuke ervaring."

Afbeelding