Nederlaag SV Zeeburg

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag verloren van Westside: 25-31.

Westside is een team dat het niet van snelheid maar van de jarenlange eredivisie-ervaring moet hebben. De tactiek van SV Zeeburg was erop gericht om de opponent met snelheid te bestrijden en de spelmaakster vast te zetten. De wedstrijd begon niet goed voor SV Zeeburg. De aanval was rommelig en te langzaam. De verdediging was niet fel genoeg, waardoor er regelmatig een speelster van Westsite vrij voor het doel stond. Ook dekking op de spelmaakster van Westsite hielp niet. Al snel stond SV Zeeburg op achterstand. Na 20 minuten begon het beter te lopen. Er werd snel gespeeld en met vlagen werd Westsite zoek gespeeld waardoor de achterstand verkleind kon worden tot 14-18 bij rust. De tweede helft was iets beter dan de eerste helft. De verdediging was een stuk feller en op sommige momenten waren er goede aanvallen te zien van SV Zeeburg. De thuisclub kon het de tegenstander niet echt meer moeilijk maken en Westsite kon de wedstrijd geroutineerd uitspelen: 25-31.