SV Diemen en NFC leverden veel strijd.
SV Diemen en NFC leverden veel strijd. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk: 0-0

DIEMEN - SV Diemen heeft voor eigen publiek met 0-0 gelijk gespeeld tegen NFC. SV Diemen is door dit resultaat niet langer lijstaanvoerder in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Marc Stuut heeft een punt achterstand op concurrenten SV Ouderkerk en Sporting Martinus.

Marc Stuut kon voor het duel tegen NFC geen beroep doen op de geschorste RĂ©mon van Asselt en Koen Schreuder. Van Asselt zat de tweede van drie wedstrijden schorsing uit, Schreuder was geschorst omdat hij twee weken geleden tegen Zuidoost United zijn vierde gele kaart van het seizoen had ontvangen. Kai Minnema en Jesse Ringelberg ontbraken vanwege een blessure. Een aantal spelers dat aan de aftrap verscheen was niet geheel fit, onder wie Boaz Saam. Stuut was tevreden over de eerste helft. "Dat was een van de beste helften die wij deze competitie hebben gespeeld. Twee minuten voor rust raakte Manolito Joren geblesseerd. Dat betekende dat ik een aantal spelers op een andere plek in het elftal moest zetten. De tweede helft speelden wij minder, maar het was wel een echte wedstrijd. Op basis van de hele wedstrijd is een gelijkspel een terecht resultaat."

SV Ouderkerk en Sporting Martinus zijn beide koploper. Zij hebben 24 punten uit 10 duels. SV Diemen en Fortius volgen op 1 punt. SV Diemen speelt zondag een cruciaal duel. De ploeg gaat op bezoek bij Fortius. De wedstrijd begint om 14.00 uur. "Ik wist dat november een lastige maand zou worden met een aantal moeilijke duels. De afgelopen periode hebben wij met schorsingen te maken gekregen. En een aantal spelers is geblesseerd of niet geheel fit. Met name het ontbreken van Kai Minnema is van belang. Ik hoop dat wij tot de winterstop goede resultaten kunnen behalen en na de winterstop weer een mooie serie kunnen neerzetten. Er staan nu vier ploegen kort op elkaar. Maar het is belangrijk dat wij de eerste periode binnenhebben", aldus Marc Stuut.