André Snippe onder het bord van het plein dat zijn naam draagt.
André Snippe onder het bord van het plein dat zijn naam draagt. Foto: Trudy Kroese

Campus Diemen Zuid is populaire woonplek studenten

DIEMEN - Genodigden, onder wie studenten die er wonen, waren donderdagmiddag en -avond aanwezig bij de officiële opening van Campus Diemen Zuid. Naast officiële toespraken en de openingshandeling waren er ook drankjes, hapjes en muziek. Niet onbelangrijk voor de aanwezige studenten.

Voor de officiële opening kreeg het plein van de campus een naam: het André Snippeplein. Op het naambordje staat dat hij de oprichter is van Campus Diemen Zuid. De tekst op het bordje klopt volledig. Campus Diemen Zuid doet in alles denken aan het beeld dat velen van campussen in de Verenigde Staten hebben. In veel gevallen is dat beeld ontstaan door films en televisieseries. Er zijn inmiddels 940 appartementen waar 1000 studenten wonen. De campus is populair, getuige de wachtlijst van 300 studenten die er maar wat graag willen wonen.

De appartementen zijn luxueus en van vele gemakken voorzien. Ook de voorzieningen op de campus zelf zijn optimaal: diverse horecabedrijven, een fitnesscentrum, winkels en een steunpunt van de politie waar met de buurtregisseur van de politie kan worden gesproken. Professionele beveiligers waken zeven dagen per week 24 uur per etmaal over de veiligheid van de studenten. De bewoners van de campus komen overal vandaan, ook uit Diemen trouwens! Hoewel de studenten voor veel op de campus terecht kunnen is een van de troeven de ligging dicht bij Amsterdam. Studenten kunnen in de metro stappen en zijn in iets meer dan een kwartier in het centrum van de hoofdstad. Een rit op de fiets is ook gemakkelijk te doen. Belangrijk, want in Amsterdam zijn twee universiteiten en diverse hogescholen gevestigd. Maar het riante aanbod van het uitgaansleven in Amsterdam zal voor veel studenten reden zijn geweest om juist op Campus Diemen Zuid te gaan wonen.