Ruud Minnema en Joke Bouma.
Ruud Minnema en Joke Bouma. Foto: Trudy Kroese

ATVD moderniseert tennispark

DIEMEN - Het tennispark van ATVD (Algemene Tennis Vereniging Diemen) wordt gerenoveerd. Er worden nieuwe tennisbanen aangelegd en het complex wordt gemoderniseerd. Voorzitter Joke Bouma en vicevoorzitter Ruud Minnema, tevens vertegenwoordiger van de financiƫle commissie van de vereniging, geven informatie over de metamorfose van het tennispark.

De negen tennisbanen die worden vervangen lagen er sinds 1991. Ruud Minnema: "Er worden negen nieuwe gravelbanen aangelegd met een verbeterde drainage. Onder de oude banen lag om de vier meter drainage, onder de nieuwe banen om de twee meter. Dit maakt het mogelijk om de banen intensiever te bespelen. In het verleden duurde ons seizoen van 1 april tot 1 november, in de toekomst duurt het seizoen van 1 maart tot 1 december. In 2015 begint het seizoen echter pas medio maart. De aannemer is op 1 maart klaar met het werk, daarna moeten de banen worden afgewerkt en het tennispark worden ingericht."

Joke Bouma: "De twee tennisbanen die voor het paviljoen liggen worden een kwartslag gedraaid. Tot voor kort keken de mensen vanaf het terras op twee tennisbanen die verticaal lagen, binnenkort kijken zij uit op twee banen die horizontaal liggen. Het zicht op de twee banen wordt dan veel beter. Daardoor ontstaat er een centre court. Overigens wordt het zicht op alle negen banen beter. Ook worden er nieuwe paden aangelegd zodat de banen beter bereikbaar zijn."

Op het tennispark worden ook een minicourt voor de jeugd aangelegd en nieuwe speelvoorzieningen voor kinderen. ATVD wil nog meer uitstralen dat tennis een familiesport is. Ouders kunnen zich op het tennispark vermaken, terwijl er voor kinderen veel te doen is.

ATVD financiert de renovatie van het tennispark met eigen geld. Minnema: "Wij investeren drie ton, inclusief btw. Wij kunnen dit doen doordat wij een strikt financieel beleid voeren, de bar in eigen beheer hebben en kunnen rekenen op de inzet van zo'n 70 vrijwilligers. Van alle leden wordt verwacht dat zij per seizoen een aantal bardiensten draaien."

ATVD is een tennisvereniging waar leden competitie kunnen spelen en recreatief kunnen tennissen. De minimumleeftijd is zes jaar. "Wij hebben veertig teams die in de competitie van de KNLTB uitkomen. De teams zijn actief op verschillende niveaus. Het hoogste team speelt in de tweede klasse. Wij hebben vijf gekwalificeerde tennisleraren bij wie onze leden les kunnen nemen", aldus Bouma.

ATVD wil nog meer uitstralen dat tennis een familiesport is

ATVD heeft momenteel 640 leden. De vereniging streeft ernaar om dit aantal te laten groeien. Het binnenkort prachtig gerenoveerde tennispark, de centrale ligging in het centrum van Diemen en de prettige sfeer zijn sterke troeven van de vereniging. Studenten tot en met 23 jaar krijgen korting op de contributie. ATVD houdt elk jaar diverse grote evenementen: de clubkampioenschappen en het open toernooi. Tijdens het laatste evenement verschijnen ook veel tennissers van andere verenigingen uit de regio op de banen. ATVD heeft recent een nieuwe hoofdsponsor voor het open toernooi aangetrokken: Robeu Sport dat in winkelcentrum Diemerplein gevestigd is. De vereniging houdt tevens G-toernooien voor tennissers met een geestelijke beperking.