Een fel duel om de bal.
Een fel duel om de bal. Foto: Yannick uit den Boogaard

Zeeburg verliest van We Have

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen We Have uit Weesp verloren: 19-16.

Het was een beladen wedstrijd omdat het duel tussen de handbalsters uit Diemen en Weesp wordt gezien als een derby. Sporthal Aetsveld zat goed vol. De eerste punten gingen gelijk op. SV Zeeburg speelde een goed eerste kwartier en kon iets uitlopen. Maar de focus was het laatste kwartier weg en er werd in de verdediging niet meer goed gecommuniceerd. In de aanval wisten de dames van SV Zeeburg ook niet zo goed wat ze moesten doen. Het spel werd rommelig. We Have kon uitlopen naar een 9-7 voorsprong.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. We Have was een stuk feller en meer geconcentreerd. SV Zeeburg wisselde goede momenten af met slordige fouten. Er werden diverse tijdstraffen uitgedeeld en uiteindelijk kreeg een speelster van SV Zeeburg een directe rode kaart. Dit was een keerpunt in de wedstrijd die SV Zeeburg niet meer te boven kon komen. We Have won met 19-16.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg is het seizoen in de zaal slecht gestart met twee punten uit vier wedstrijden. Zaterdag spelen de dames thuis tegen Westsite, de ploeg die op de derde plaats staat. De wedstrijd begint om 19.00 uur.