Teams De Meeuwen winnen

DIEMEN - De heren van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen Veenendaal gewonnen: 5-4. Het eerste damesteam rekenende voor eigen publiek af met Duinkikker: 9-3.

De Meeuwen had te maken met veel afzeggingen. Gelukkig kon er een speler van het tweede team mee, zodat er toch nog een wisselspeler was. De eerste periode verliep vrij mak. Aan beide kanten werd er niet geprofiteerd van een overtalsituatie. In de tweede periode was er een grote kans voor de heren uit Diemen in de vorm van een strafworp. Deze werd op de lat geschoten. Vlak daarna opende De Meeuwen de score. De tweede periode werd derhalve afgesloten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

In de derde periode kwam de wedstrijd los. Eerst was er een schot van afstand van de thuisploeg dat beide teams weer naast elkaar zette. De Meeuwen kwam weer op voorsprong door een slim uitgespeelde overtalsituatie. De derde periode eindigde in een 3-2 voorsprong voor Veenendaal door onder andere een snel uitgespeelde overtalsituatie.

In de laatste periode sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams. Na twee snelle doelpunten stond het 4-3 voor het thuisteam. Iets meer dan een minuut voor het einde scoorde De Meeuwen de gelijkmaker uit opnieuw een overtalsituatie. De Meeuwen kreeg 21 seconden voor het einde opnieuw een overtalsituatie in de omschakeling. De scheidsrechter legde het spel stil vanwege verwarring bij de jury. Op deze manier kreeg De Meeuwen de kans om in de overtalsituatie-opstelling te gaan liggen. Er werd kort overlegd en besloten dat de tijd zo lang mogelijk uitgespeeld zou worden en er vlak voor het einde op doel geschoten zou worden. Jeroen Sondaar, 15 jaar en de jongste speler van het veld, maakte zes seconden voor tijd de bevrijdende en winnende treffer.

Dames 1
Na enkele nederlagen wilde het eerste damesteam weer eens drie punten pakken. De wedstrijd begon voorspoedig voor de thuisclub. Duinkikkers maakte enkele doelpunten en Amy Waardenburg scoorde vier opeenvolgende doelpunten voor De Meeuwen. De score kwam hierdoor op 4-2 in het voordeel van de thuisclub. Hierna liep de Meeuwen verder uit via mooie doelpunten van onder anderen Tessa Coumou en Suzanne Portegijs. De Meeuwen kreeg nog een strafworp tegen die door de tegenpartij werd benut. De eindscore kwam hiermee op 9-3 in het voordeel van De Meeuwen.