DKV Victoria maakte het Aurora lastig.
DKV Victoria maakte het Aurora lastig. Foto: Yannick uit den Boogaard

DKV Victoria wint van Aurora

DIEMEN - DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen Aurora gewonnen. De korfballers uit Diemen leidden bij rust met 12-7 en liepen na de hervatting uit naar een 18-14 overwinning.

Na de verloren wedstrijden op het veld tegen Aurora was DKV Victoria erop gebrand om Aurora dit keer te verslaan. Dit lukte ook. Na een mooie wedstrijd stond er uiteindelijk een 18-14 overwinning voor de korfballers uit Diemen op het scorebord in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan.

De uitslag geeft aan wat op het veld ook zichtbaar was. DKV Victoria was vanaf de eerste minuut sterker dan de bezoekers en liet dat merken. Na tien minuten stond DKV Victoria op een ruime 5-1 voorsprong. Het gat tussen beide teams bleef groot tot aan de rust. Halverwege de wedstrijd was de stand 12-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Genadeklap
In het tweede bedrijf gaf DKV Victoria Diemen Aurora de kans om terug te komen tot 12-9. Daarna nam de thuisclub weer meer afstand van Aurora. De spanning bleef echter in de wedstrijd doordat DKV Victoria verzuimde om de genadeklap uit te delen.

Aurora kwam terug tot 15-14 en de wedstrijd leek te kantelen. De ploeg uit Diemen herpakte zich en maakte nog drie doelpunten waardoor het gat van 1 naar 4 doelpunten ging. Vlak daarna klonk het eindsignaal en was het een gewonnen wedstrijd voor de club uit Diemen.

Fel spel
DKV Victoria kan terugkijken op een solide wedstrijd. Na het verlies vorige week tegen Swift was dit de eerste echte test. Ondanks dat het lastig was, bleef de ploeg goed samenspelen en werd er gevochten voor elke bal. Dit felle spel is er dit seizoen ingekomen en resulteert in veel gewonnen duels.

Zaterdag gaat DKV Victoria op bezoek bij Paal Centraal. De wedstrijd in Delft begint om 18.15 uur.