Het atrium: een blikvanger van het Diemerplein.
Het atrium: een blikvanger van het Diemerplein.

Week lang feest in Diemerplein

DIEMEN - Vanaf morgen is het een week lang feest in winkelcentrum Diemerplein. Na de lange periode van bouwen en verbouwen is het winkelcentrum nu klaar voor de toekomst. Tijd voor een feestje, vinden de ondernemers en eigenaar Delta Lloyd van het winkelcentrum.

In 2009 werd begonnen met een uitbreiding en vernieuwing die het winkelcentrum klaar moest maken voor de toekomst. Er werd ingrijpend verbouwd en het winkelcentrum kreeg een modernere uitstraling. Er kwam een ondergrondse parkeergarage en er werden twee nieuwe winkelpassages gebouwd, waardoor het winkeloppervlak meer dan verdubbeld werd. Bij het winkelcentrum kwamen kanteelwoningen en een woontoren.
Ook buiten het winkelcentrum is het nodige veranderd. Het Diemerplein, voorheen Wilhelminaplantsoen, kreeg een nieuw uiterlijk met nieuwe bestrating en grote platanen. Achter het winkelcentrum werd het Nelson Mandelapark aangelegd.

Vrijdag 14 november
De feestweek wordt om 15.15 uur geopend door burgemeester Amy Koopmanschap en Rianne Mastop van eigenaar Delta Lloyd. Rapper Yes-R treedt op als openingsact, er is een percussionistenshow en een spectaculaire luchtacrobatiekact op het Diemerplein.
In het winkelcentrum is er vanaf 15.30 uur gratis chocolademelk en taart voor de bezoekers, en wordt er veel uitgedeeld: de nieuwe Diemerplein big shoppers met een schets erop van Rembrandt van Rijn van het oude Diemen, bonnen voor een gratis kop koffie of thee in de horecagelegenheden en ballonnen voor de kinderen. De hele middag is er gezellige livemuziek.


Zaterdag 15 november
Sinterklaas komt aan in Diemen en bezoekt ook het winkelcentrum. Om 11.45 uur wordt hij op het Diemerplein verwelkomd door burgemeester Amy Koopmanschap. Vanaf 11.00 uur zijn er al spelletjes en een Zwarte Pieten-disco op het plein. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen de kinderen gratis op de foto met Sinterklaas.
Tussen 12.30 uur en 13.30 speelt de Diemer Harmonie in het winkelcentrum. Ook zijn de piccolo's weer aanwezig om bonnen voor gratis koffie en thee uit te delen.

Dinsdag 18 november
Om 14.00 uur wordt de nieuwe Ubuntubrug in het Mandelapark achter het winkelcentrum feestelijk geopend door wethouder Lex Scholten.

Woensdag 19 november
Vandaag is het Burendag. Om 13.00 uur en 15.00 uur is er een Meet & Greet met het populaire duo Buurman & Buurman. Om 14 uur bouwen de Buurmannen een feestje en kunnen de kinderen meedansen en -zingen. Op de markt delen de buren van de winkeliers, de marktverkopers, gratis poffertjes uit.

Woensdag delen de buren, de marktverkopers, gratis poffertjes uit

Vrijdag 21 november
Veel winkeliers hebben een kraam met speciale feestaanbiedingen bij hun winkel staan. Tussen 14.00 en 20.00 uur is de Surprise Shopper aanwezig en verrast klanten door een gedeelte van hun boodschappen te betalen.

Zaterdag 22 november
Om 12.00, 13.30 en 15.00 uur geven de Diemerplein modewinkels spetterende modeshows. Tussen 12.00 en 16.00 uur is de bekende visagist Mari van de Ven aanwezig en geeft tips op make-upgebied. Ook is er een kleurconsulente die laat zien welke kleuren het mooist staan. Om 14.30 uur worden uit de goede inzenders van de Rembrandtroute 15 Diemerplein big shoppers gevuld met boodschappen ter waarde van € 100,- getrokken.