DKV Victoria gaat onderuit

DIEMEN - DKV is het zaalseizoen, net als eerder op het veld, begonnen met een nederlaag. De club verloor van een sterk Swift (20-17), maar kon met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken.

Het eerste doelpunt was voor Swift, waarna DKV Victoria gelijkmaakte en vervolgens een voorsprong pakte. Het ging lang gelijk op. Beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte en dat resulteerde in mooie duels en fraaie doelpunten. Bij rust was het gaatje van Swift twee punten. Na rust gingen de acht van DKV Victoria op jacht naar de gelijkmaker. Die werd gevonden. De eindstand verscheen in de laatste minuut op het scorebord en daarmee was de nederlaag voor de bezoekers uit Diemen een feit.

De ploeg uit Diemen speelde in een nieuwe basisopstelling in vergelijking met de formatie die tijdens de veldcompetitie startte. De coach heeft besloten dat er, ook al werd er goed gespeeld op het veld, iets moest veranderen. "Ik zoek meer scorend vermogen en dat hoop ik nu te hebben gevonden", aldus de coach. De basisacht ziet er als volgt uit: Maaike van de Werf, Romy Zeeman, Laura de Nooij, Anique Clerx, Sam van Oort, Sjoerd Piening, Michiel Boer-Rookhuizen en Michael Post.

Dit zijn ook de acht die zondag starten tegen Aurora. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 16.40 uur.