Zwarte Piet opent expositie.
Zwarte Piet opent expositie. Foto: Trudy Kroese

Eerste expositie in Culturele Huiskamer van Diemen

DIEMEN - In galerie De Culturele Huiskamer van Diemen aan het Diemerplein 196 is maandagavond de eerste expositie geopend: 'Art For Nature'. Belangstellenden kunnen de expositie tot het einde van dit jaar bezoeken. De expositie werd geopend door Zwarte Piet. Wethouder Jeroen Klaasse (D66) van Cultuur was bij de opening aanwezig.

Frans van der Beek (67), inwoner van Diemen, is eigenaar van De Culturele Huiskamer van Diemen. Hij huurt de ruimte in winkelcentrum Diemerplein van Delta Lloyd, de eigenaar van het winkelcentrum. Hij heeft gewerkt als publicist en heeft veel over kunst geschreven. Van der Beek is kunstliefhebber en heeft in het verleden diverse exposities georganiseerd in onder andere de Beurs van Berlage in Amsterdam en in Den Haag.

De Culturele Huiskamer van Diemen is een galerie, kunsthandel en kunstuitleen. Van der Beek hoopt dat er in de toekomst ook activiteiten als workshops, schilderlessen en (muzikale) bijeenkomsten zullen plaatsvinden. Het aanbod in de Culturele Huiskamer van Diemen is groot en divers. Van der Beek geeft aan dat kunstliefhebbers er werk kunnen huren en kopen. Alleen maar van de tentoongestelde kunstwerken genieten kan natuurlijk ook.

Veel liefhebbers zullen er iets van hun gading vinden, want Van der Beek is wars van snobisme. Een kunstliefhebber bepaalt zelf wel wat hij of zij mooi vindt. 'Art for Nature' is de eerste expositie in de galerie. Hij is van plan om elke twee maanden een nieuwe expositie in te richten. Elke expositie zal een thema hebben. De expositie die in januari geopend wordt zal als thema 'Art Diemen' hebben. De Culturele Huiskamer van Diemen is open op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.