Volleybaldames verliezen

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing'72 verloor afgelopen weekeinde nipt van Huizen (3-1). Zij zakken daardoor van de 2e naar de 3e plaats in de competitie. Het eerste herenteam zorgde wederom voor een sensatie door van de nummer 2 in de competitie te winnen (2-3).

De Smashingdames openden de wedstrijd met zes punten voorsprong na de servicebeurt van aanvoerster Anne Crouwel met drie service-aces. Daarna trok Huizen bij 14-14 de stand gelijk en verloor Smashing na een spannende slotfase de set met 26-24 ondanks drie directe punten van middenaanvalster Nanda Driessens.

In de tweede set ging de strijd lang gelijk op, maar kwam Smashing op een 17-20 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven (23-25). In de derde en vierde set maakte Smashing opnieuw punten vanuit de eigen service, maar maakte Huizen steeds net een paar punten meer uit de aanvalsopbouw via de buitenkant na een verdedigende actie (25-17 en 25-22).

Heren
De heren van Smashing lieten in de uitwedstrijd tegen Amsterdam een puik staaltje onoverwinnelijkheid zien. Na twee sets, waarin de getergde Diemense ploeg ploeterde om het hoofd boven water te houden (25-22 en 25-21), drongen zij de tegenstander vastberaden terug. In de derde set werd een flinke achterstand omgebogen in setwinst (21-25). De vierde set werd furieus gewonnen (18-25), waarin diagonaal Mark den Boer zelfs met tactische aanvallen wist te scoren en jeugdspeler Michael van Look een duit in het zakje deed met een harde service-ace en een direct servicepunt met een kort geplaatste bal. In de tiebreakset leek de set bij de veldwissel op 8-5 verloren, maar werd uiteindelijk het murw gespeelde Amsterdam weggespeeld (13-15).