Afbeelding

Goede oude tijd

Wie dacht dat het vroeger, toen alles veel beter was, goed en veilig toeven was in Diemen, komt bedrogen uit. De Gooische Moordenaar maakte regelmatig slachtoffers. Zoals op 20 september 1899 toen bij de Diemerbrug een visser in gedachten verzonken over de rails liep. Waarschijnlijk had hij door de sterke tegenwind het in zijn rug naderende gevaarte niet gehoord. De machinist was even druk bezig in de machine en dus was er geen redden aan. De dorpsdokter kon slechts de dood constateren.

Een paar jaar later greep de Moordenaar een oude baas van 81. Het Algemeen Dagblad meldde "dat een voet en een hand werden afgereden". Met de stoomtram werd de grijsaard afgeleverd bij dokter Der Kinderen die de man verbond en daarna naar het O.L.V.G. bracht.

Op 22 januari 1908 meldde Het Nieuws van den Dag dat een twist tussen de brugwachter van de Diemerbrug en een "schepeling van een daar passerend vaartuig zoo hoog opliep, dat de varensgast, den brugwachter, volgens diens verklaring heden voor de Rechtbank afgelegd, finaal een stukkie van zijn oor af sloeg". De schipper kwam er genadig vanaf bij de rechtbank met de eis van een tientje boete.