Heren De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen Brandenburg gewonnen: 9-4. Het eerste damesteam verloor thuis van Nordkop: 3-7.

De heren begonnen goed. De Meeuwen kwam al snel op 0-1. Na onder andere een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van een strafworp eindigde de eerste periode in 2-1. De tweede periode eindigde in 3-3. In de derde periode liep De Meeuwen uit naar een 3-7 voorsprong. In de laatste periode werd de wedstrijd slim uitgespeeld en liep de ploeg uit Diemen zelfs uit naar 4-9. Door deze overwinning is De Meeuwen van plaats 9 naar plaats 6 gestegen. Komend weekeinde wacht de thuiswedstrijd tegen Triton uit Weesp.

De dames speelden zaterdag thuis tegen Nordkop 1. In het begin ging de score gelijk op. Op een gegeven moment hadden de dames van Nordkop de tactiek van De Meeuwen door en begonnen zij daar slim op in te spelen. Doordat de dames van De Meeuwen de kansen voorin niet afmaakten en zij geen overtredingen van de scheidsrechter meekregen, kwamen zij op een 5-3 achterstand te staan. Uiteindelijk wist De Meeuwen in het laatste part de achterstand niet meer weg te werken en verloor de ploeg met 3-7.