Onbegrip over regels voor ontheffing bewoners voor blauwe zone

DIEMEN - Een bewoner van Sierpeerhof in Diemen-Zuid is verbaasd over de wijze waarop de gemeente omgaat met de ontheffing voor de blauwe zone.

"In september 2013 werden we verrast met een blauwe parkeerzone op de Elskamp in Diemen-Zuid. We hebben daar nooit over mogen stemmen, zoals nu wel is gebeurd is in de rest van Diemen-Zuid. Per 15 oktober 2013 moesten we een ontheffing blauwe zone 'achter de voorruit' hebben. We hebben voor onze auto's twee ontheffingen voor twee jaar aangeschaft, betaald op 29 september 2013."

"Wij ontvingen echter een brief van de gemeente Diemen, dagtekening 20 oktober 2014, dat de parkeerontheffing op onze auto's per 1 december aanstaande verlopen zou zijn. Wij gingen ervan uit dat deze brief onterecht aan ons is verzonden, want we gingen ervan uit dat de ontheffingen geldig waren tot 2015. Maar niet in Diemen. Daar lopen de ontheffingen van 1 december tot 30 november, ongeacht de betaaldatum. Je koopt dus een ontheffing voor twee jaar, maar deze is blijkbaar maar 14 maanden geldig. Omdat het Sierpeerhof aan één kant grenst aan de Elskamp was het totdat de blauwe zone werd aangelegd niet noodzakelijk om een parkeerontheffing aan te vragen. We hebben natuurlijk eerst om een reactie gevraagd aan de gemeente Diemen, omdat we ervan uitgingen dat bovenstaande niet waar zou zijn. Ik vind dit een aparte manier van omgaan met ontheffingen. Ik was bereid geweest om 14/24e van het bedrag te betalen."

De reactie van een woordvoerder van de gemeente: "De bewoner geeft aan € 88,50 te hebben betaald. Dat klopt. Alle bewoners die wonen in een gebied waar de blauwe zone wordt uitgebreid, betalen een tarief naar aanleiding van het moment dat ze instappen in de periode van 2 jaar. Waar wellicht verwarring is ontstaan, is dat het Sierpeerhof sinds 2009 een blauwe zone is."

Vervolg op pagina 3.