SV Diemen was sterker dan Sporting Martinus.
SV Diemen was sterker dan Sporting Martinus. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen wint eerste periode

DIEMEN - SV Diemen is winnaar van de eerste periode geworden. De ploeg won voor eigen publiek met 3-1 van Sporting Martinus. Bij rust leidde SV Diemen met 2-0.

Trainer Marc Stuut had voor de wedstrijd een goed gevoel over de afloop. "Ik merkte tijdens en na de training op donderdagavond dat de jongens heel erg met het winnen van de eerste periodetitel bezig waren. En als deze jongens geconcentreerd en gefocust zijn kunnen ze dit soort belangrijke wedstrijden winnen. Dat is ook gebeurd."

SV Diemen had voor rust het beste van het spel en creëerde een aantal kansen. De ploeg kwam op voorsprong via een strafschop van Marc Moelee. Penaltyspecialist Marc Stobbelaar ontbrak wegens een blessure. Pierre Tosh zette de thuisclub via een kopbal op 2-0.

Vlak na de hervatting vergrootte SV Diemen de marge, Marc Moelee zette zijn team opnieuw vanaf elf meter op een 3-0 voorsprong. Daarna kreeg Rémon van Asselt een rode kaart. "De bal lag stil en toen Rémon wilde weglopen werd hij vastgehouden. Hij rukte zich los en de scheidsrechter heeft dit waarschijnlijk beoordeeld als een slaande beweging van Rémon", aldus Marc Stuut. Rémon van Asselt is door de KNVB voor drie duels geschorst.

SV Diemen speelde het laatste half uur met tien man en kwam niet in de problemen. De thuisclub kreeg een aantal kansen die niet werden benut. Vlak voor het slotsignaal van de scheidsrechter bepaalde Sporting Martinus de eindstand op 3-1.

SV Diemen is lijstaanvoerder. De ploeg heeft 22 punten uit 8 duels. SV Ouderkerk, de ploeg waar eerder dit seizoen met maar liefst 8-2 van werd gewonnen, staat tweede met 21 punten. Sporting Martinus staat met 18 punten op de derde plaats.

SV Diemen speelt zondag uit tegen Zuidoost United. De wedstrijd in Amsterdam-Zuidoost begint om 15.00 uur.