Leden van DCC.
Leden van DCC.

Diemenaren wielrennen elke zondag

DIEMEN - Een vijftiental inwoners van Diemen fietst sinds enkele jaren elke zondagochtend in de regio. Hoewel zij geen vereniging vormen, gebruiken zij de naam DCC: Diemer Cycle Club

Erwin Mulder (39) is ploegleider. Hij organiseert en coƶrdineert en fietst uiteraard mee. "Wij zijn met een paar jongens begonnen en zijn inmiddels uitgegroeid tot een groep van vijftien man. Wij zijn allemaal jongens die iets ouder zijn en tijdens voetballen of tennis last kregen van ongemakken. En dan ga je dus fietsen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook heel gezellig." Meestal wordt er op zondagochtend rond de 80 tot 100 kilometer gefietst, met uitschieters naar boven tot 150 kilometer. Sander Nollet (38) is een van de leden van DCC die elke zondagochtend op de racefiets stapt. "Wij verzamelen elke zondagochtend bij Plantage De Sniep, want daar wonen de meeste jongens. Wij spreken dan af waar we heen gaan en hoeveel kilometer wij gaan fietsen. Dat is ook afhankelijk van hetgeen wij in de middag nog moeten doen."

Buitenlandse trips
De leden van de Diemer Cycle Club fietsen in principe in de regio Groot-Amsterdam, maar maken ook jaarlijks een aantal buitenlandse trips. Zo werden de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Maratona (in de Dolomieten in Italiƫ) al door een aantal van de leden gereden. Sander Nollet geeft aan dat er altijd flink wordt doorgefietst. "Wij rijden doorgaans zo'n 35 kilometer per uur, maar op bepaalde stukken van het parcours wordt ook wel eens een snelheid van boven de vijftig kilometer per uur bereikt. Wielrennen is gezond en goed voor de conditie. Maar het is ook gezellig. Tijdens de ritten voeren we altijd leuke gesprekken. Nee, als wij rond de vijftig kilometer per uur rijden wordt er even niets gezegd."

De leden van de Diemer Cycle Club proberen allemaal zo vaak mogelijk mee te gaan tijdens de ritten op zondagochtend. "Als ik weet dat ik zondagochtend ga fietsen doe ik het op zaterdagavond rustig aan. Ik drink dan niet, want anders kom je jezelf tijdens het fietsen keihard tegen. Dat trek je niet. En als ik echt eens een leuk feest op zaterdagavond heb sla ik een keertje op zondagochtend over, maar dat gebeurt zelden. Doordeweeks probeer ik ook tijd vrij te maken om een aantal kilometers te fietsen. Op die manier bouw ik mijn conditie op. Helaas lukt het soms niet om daar tijd voor te vinden."

Dat wielrennen populair is, is duidelijk te zien. Onderweg zien de Diemenaren vele andere wielrenners, waarbij het hen opvalt dat sommige andere groepjes met wielrenners in hetzelfde tenue fietsen. "Dat ziet er wel zo professioneel uit. Met name in toerritten in Nederland en in het buitenland." Daarom werd geprobeerd dit ook te bewerkstelligen voor de Diemer Cycle Club. Zij benaderden een aantal bedrijven in Diemen met het verzoek om hen te sponsoren. Uiteindelijk zijn Batist, AVT en Mazars als sponsor met de wielerclub in zee gegaan.

Herkenbaar
Sander Nollet: "We zijn deze bedrijven erg dankbaar voor hun vertrouwen en zullen het tenue met hun namen erop met trots dragen bij toekomstige ritten. Door het clubtenue zijn we voor elkaar en voor anderen herkenbaar in het peloton." Hij geeft aan dat de veiligheid voorop staat bij de leden van de Diemer Cycle Club. Zij rijden allen op een uitstekende en goed onderhouden racefiets en dragen tijdens het wielrennen een helm op het hoofd.

'Tijdens de ritten voeren we altijd leuke gesprekken'