Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Louis Schreuders

80 jaar
Trainer en vrijwilliger bij Fortius
25 jaar Diemenaar

Wat doet u bij de Amsterdamse voetbalclub Fortius?
"Ik heb bij Fortius heel veel functies uitgeoefend. Ik ben jeugdtrainer en hoofdtrainer geweest. Op dit moment train ik de F-pupillen en doe ik vrijwilligerswerk voor de vereniging. Tijdens de trainingen doe ik nog zo veel mogelijk zelf voor."

Wat is uw voetbalverleden?
"Ik heb gevoetbald bij Zeeburgia, DWV en OVVO. Ook ben ik voor het Amsterdamse elftal en het Noord-Hollands elftal uitgekomen. Ik was stopperspil, die positie heet tegenwoordig centrale verdediger. Samen met mijn broers heb ik ook gehonkbald."

Wat zijn uw overige hobby's?
"Ik kijk graag naar sport. Op de televisie volg ik voetbal, honkbal, wielrennen en atletiek. Daarnaast ga ik ook vaak bij amateurclubs in de buurt kijken, ook bij SV Diemen. Ik heb daar pas nog met Peter Kroese gesproken. Zijn zoons spelen nu bij SV Diemen. Ik ben trainer van Peter geweest toen hij bij TOG speelde. Zij waren toen met een aantal jongens van SV Diemen overgekomen. Ik vind het ook leuk om met mijn kleindochter op stap te gaan."

Wat vindt u de mooiste plek in Diemen?
"Ik kom graag in het Diemerbos, ik fiets en wandel daar graag. Het is een mooie plek."

Hoe bent u erin geslaagd om zo fit te blijven?
"Door vooral met jonge mensen om te gaan. Dat houdt je jong, ha ha."

Wat is u favoriete winkel?
"Ik doe niet graag boodschappen, maar zo nu en dan ga ik met mijn vrouw mee. Wij gaan dan naar Albert Heijn en de viswinkel in winkelcentrum Diemerplein. Ik vind het wel jammer dat het vaak stil is in het winkelcentrum. Ik mis de gezelligheid. Als wij wel eens bij Maxis zijn om boodschappen te doen kom ik altijd veel Diemenaren tegen. Dat is toch zonde voor de winkels in Diemen."

Wat moet er in Diemen veranderen?
"Ik zou het echt niet weten. Mijn vrouw en ik wonen hier met veel plezier."