Afbeelding

Wegverbreeding

Uit zeer oude kranten blijkt dat er altijd wel wat te doen was in hotel-café De Reiger van K. Pereboom bij de Diemerbrug. Los van slapen, drinken en eten waren er ook vaak openbare verkopingen van een huis, een boerderij of een bedrijf.
Zo lezen we in het Nieuw Israëlitisch Weekblad van 19 november 1880 dat je in De Reiger een bod kon doen op de huur van "Grasgewas op de Begraafplaats der Nederlandsch-Israëlitische Gemeente, gelegen nabij Zeeburg, gemeente Diemen en Nieuwer-Amstel".
En wat te denken van een boerenhofstede? Het Nieuws van den Dag van 6 maart 1891: "Wordende geveild in De Reiger in 4 percelen en daarna in combinatiën: "Zelden Rust" met Huismanswoning, Stallingen voor 39 stuks Hoornvee en 3 paarden, Wagenhuis met annex Schuur, 6 roeden Hooiberg, Boomgaard, Tuin, Werf en Erve, benevens diverse kampen extra best en weltoegemaakt wei- en hooiland." Als De Reiger in 1927 voor de verbreding van de Muiderstraatweg moet verdwijnen, schrijft de krant: "Is geschikt voor wederopbouw. Ook in gedeelten te koop. Prijs zeer billijk. Dagelijks te zien en te bevragen bij W. Malta, opslagplaats van Siebolt de Boer, te Diemen. Telef. 27."