FC Den Bosch

Frank Post uit Diemen ontving vorige week een e-mail van een vriend uit Den Bosch die hem op een artikel in het Brabants Dagblad wees. 'Diemen juicht massaal voor FC Den Bosch' luidde de kop boven het artikel.

De strekking van het artikel is dat er in geen enkel postcodegebied zo veel seizoenkaarthouders van FC Den Bosch wonen als in Diemen: 131 om precies te zijn. Het aantal seizoenkaarthouders in Diemen is net zo groot als dat in Vught, Sint-Michielsgestel en Tilburg bij elkaar. Frank Post geeft aan dat het hier om een administratieve zaak gaat.

"Maar wie in Diemen op zoek gaat naar mensen in een blauw-wit FC Den Bosch-shirt zal ze niet vinden. De 131 medewerkers die de Bossche club van een seizoenkaart voorziet, worden in de administratie voor het gemak allemaal 'weggeschreven' op postcode 1111 AA. Dat blijkt in Diemen te zijn", aldus Frank Post.

De afgelopen week toch maar even de proef op de som genomen. Veel inwoners van Diemen dragen een blauw shirt of blauwe trui. Een enkele zelfs een blauw-wit kledingstuk. Zij doen dit omdat zij die kleur of combinatie mooi vinden. Niet omdat zij supporter zijn van de club uit de hoofdstad van Noord-Brabant.

In Diemen draagt een flink aantal, vooral jonge, inwoners regelmatig een shirt van Ajax. Vooral op dagen dat de Amsterdammers thuis spelen. Een shirt van Barcelona (nummer 10) of Real Madrid (nummer 7) komen wij vaak tegen tijdens de Kinderzomerspelen. Jonge Diemenaren hebben soms idolen die bekender zijn dan de spelers van Ajax. Ik heb nog nooit een volwassen man in Diemen in een shirt van Feyenoord of PSV zien lopen. Lijkt mij ook niet verstandig. Ook niet in een shirt van FC Den Bosch overigens. Ik zou mij niet storen aan iemand in een shirt van FC Den Bosch.

Ik zou de goede man of vrouw fijntjes herinneren aan de sublieme omhaal waarmee Marco van Basten ooit in De Meer scoorde. De pass was van Jan Wouters, de tegenstander was FC Den Bosch.