Afbeelding

Jorit Gravemaker

36 jaar
Teamleider Sales Support
en vrijwilliger StC Diemen
Diemenaar sinds 2003

Serve the City Diemen organiseert op 8 november weer een projectdag. Welk project leid jij?
"Ik ben betrokken bij het project 'Het Geluid van toen 2'. Met de bewoners van De Diem gaan we 'liedjes van toen' zingen."

Waarom doe je mee?
"Ik zocht leuk vrijwilligerswerk dat toch ook paste in een druk leven. Wekelijks iets ondernemen was geen optie met twee kleine kinderen en een drukke baan. StC organiseert twee keer per jaar een projectdag, heel goed te doen dus. Vaak kunnen de kinderen mee om te helpen, dat vind ik ook leuk."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij een levensmiddelengroothandel. Een leuke en veelzijdige baan waarin ik wel te maken heb met de branche waar mijn hart ligt, maar zonder de onregelmatige tijden."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Troostkind' van Loes den Hollander heb ik bijna uit en 'De Kraamhulp' van Esther Verhoef staat al klaar op mijn e-reader."

Welke poster hing er boven je bed?
"Madonna en paarden, er was geen muur meer te zien. Nog steeds word ik heel blij van nummers als 'Holiday'."

Favoriete stek in Diemen?
"IJssalon Donatella in de Arent Krijtsstraat en Theater De Omval, ideaal voor een avondje uit, maar waar ik eigenlijk veel te weinig heen ga."

Ze mogen je wakker maken voor?
"Champagne en moesselientjes."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen van winkelcentrum Diemerplein. Ik kom er graag, vind het aanbod goed en dat wordt steeds beter. Toch zie ik ook de leegstand in Noord en Zuid en dat is voor de ondernemers daar niet goed."

Waarover zou je liever minder lezen?
"Ik baal altijd van de voorpaginaberichten over straatroven en overvallen in Diemen. Helaas is het de realiteit en is het goed om mensen alert te houden, maar het is gewoon een heel naar idee dat dit in je eigen dorp zo vaak gebeurt."