Hardlopers gaan in de richting van de Chris Bergerbaan.
Hardlopers gaan in de richting van de Chris Bergerbaan. Foto: Oscar Borghardt

Deelnemers Middenmeerloop gaan flink stuk door Diemen

DIEMEN - Een groot deel van het parcours van de Middenmeerloop die zondag plaatsvond lag in Diemen. De hardloopwedstrijd werd georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 in de Watergraafsmeer. Onder de leden van de vereniging is een aanzienlijk aantal inwoners van Diemen.

De deelnemers gingen zondagochtend van start op de Chris Bergerbaan aan de Radioweg. Dit is de thuisbasis van AV '23. De lopers hadden geluk met het weer: het was redelijk fris en droog. De deelnemers verlieten het sportpark en sloegen rechtsaf in de richting van Amsterdam Science Park. Via de Ringvaart bereikten zij het pad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarna ging het langs de Eerste Diem en liepen zij over de Muiderstraatweg langs sportpark De Diemen en nieuwbouwwijk Plantage De Sniep.

Voorbij het eindpunt van lijn 9 werd rechtsaf geslagen en een stuk door het centrum van Diemen gelopen. Nadat de Ouddiemerlaan was overgestoken ging het via het fraaie Nelson Mandelapark naar de brug over de rijksweg. De atleten kwamen vervolgens weer in het sportpark uit, liepen langs de accommodatie van hockeyvereniging Athena en bereikten uiteindelijk de Chris Bergerbaan, waar de finishlijn lag. Vermoeid maar voldaan passeerden de ongeveer 450 hardlopers de meet.

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van De Omval, is bestuurslid van AV '23 en liep zondag mee. "Er waren twee lopen: van 5 kilometer en van 10 kilometer. Het parcours van die laatste afstand ging voor het grootste deel door Diemen. Door de jaren heen is het steeds leuker geworden om in Diemen hard te lopen. Diemen is steeds groener geworden en daardoor is het parcours aantrekkelijk." De Middenmeerloop van AV '23 is een traditie, legt hij uit. Zondag vond het evenement voor de 55e keer plaats.