SV Diemen klopt Nautilus

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Nautilus met 0-6 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-0.

SV Diemen maakte in de tweede helft korte metten met de ploeg uit Amstelveen. De treffers van SV Diemen werden gemaakt door Noël Ruygrok (3x) en Kevin Kroese (3x). Koen Schreuder miste een penalty.

SV Diemen was veel sterker dan Nautilus. De bezoekers kregen voor de pauze een aantal kansen, maar slaagden er niet in om die te benutten. SV Diemen-trainer Marc Stuut: "Een ploeg als Nautilus is kwalitatief minder dan SV Diemen, maar lastig te bespelen. Nautilus speelde heel compact en trok zich terug. Vlak na rust maakte Kevin Kroese 0-1 en kort daarna 0-2. Toen was het verzet gebroken en liepen wij uit naar 0-6. Maar de uitslag had hoger kunnen uitvallen. Koen miste helaas de penalty. Marc Stobbelaar neemt onze strafschoppen, maar hij deed niet mee omdat hij geblesseerd is. Marc heeft last van een liesblessure en moet van de fysiotherapeut rust nemen, maar Marc wil graag spelen. Of hij zondag in actie kan komen weten wij nog niet."

Zondag valt de beslissing welk team de eerste periode in de vierde klasse F wint. SV Diemen is lijstaanvoerder met 19 punten uit zeven duels. SV Ouderkerk en Sporting Martinus volgen op een punt. SV Diemen ontvangt zondag de directe concurrent Sporting Martinus. De wedstrijd op sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Bij winst is SV Diemen winnaar van de eerste periode. SV Ouderkerk speelt thuis tegen Zuidoost United. Die club staat op de achtste plaats en heeft tien punten.

Stuut verwacht een spannende wedstrijd. "Sporting Martinus is een van de beste ploegen in onze poule. Die ploeg staat niet voor niets op een gedeelde tweede plaats. Ik verwacht zondag een mannelijke en spannende wedstrijd."