Dames Smashing '72 toonden karakter.
Dames Smashing '72 toonden karakter. Foto: Yannick uit den Boogaard

Dames Smashing '72 winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 won zaterdag met 3-2 van US uit Amsterdam. De wedstrijd kende een zinderende tweede helft, waarin de Diemense ploeg een 0-2 achterstand omboog naar 3-2 winst.

Het damesteam speelde in de eerste twee sets veel te afwachtend en maakte weinig eigen punten. Dat is terug te zien in de setstanden: 17-25 en 16-25. In de derde set leek het dezelfde kant op te gaan, totdat Els van Westrienen met een geweldige servicereeks een achterstand van 2-10 omboog naar een voorsprong van 17-10. De dames van US kwamen deze tegenslag niet meer te boven (25-16). In de vierde set zat de schrik er bij US nog steeds goed in en ging Smashing steeds beter spelen. De setups kwamen beter aan en er werd weer ouderwets hard aangevallen. De bezoekers werden net niet onder 'de tien' gehouden. Met een setstand van 25-11 werd overtuigend de tiebreakset afgedwongen.
In de laatste set werd nog van speelhelft gewisseld bij een 8-4 voorsprong, maar kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd (13-13). De Smashingdames verdedigden spectaculair en verzilverden aanvallend de setwinst (15-13), waarmee zij hun tweede plaats in de competitie behouden.

Het eerste herenteam ontving koploper Abcoude. In de eerste set werd nog ternauwernood verloren (27-25), terwijl in de tweede set Smashing weinig had in te brengen (19-25). Hetzelfde scenario als bij de dames deed zich ook bij de heren voor: in de derde set nam passer-loper Arjen van Leersum zijn ploeg op sleeptouw en keerde een onoverwinnelijke spirit terug bij Smashing (25-14). Abcoude sputterde in de vierde set nog wat tegen, maar was niet bestand tegen het servicegeweld van Jeroen van der Hulst (25-21). In de vijfde set nam Smashing meteen een 5-0 voorsprong en overklaste het murw gespeelde Abcoude dat niet meer in de wedstrijd voorkwam (15-9). Met een 3-2 overwinning bungelt Smashing na vijf wedstrijden nog in de onderste regionen.