Afbeelding

Martin Tokkie

51 jaar
Ex-raadslid CDA
Diemenaar sinds 1987

Mis je het raadswerk?
"Nee helemaal niet. Ik kom wel eens andere voormalige raadsleden tegen en het valt ons allemaal op hoeveel vrije tijd wij opeens hebben. Ik heb genoeg te doen. Ik werk bij ABN AMRO waar ik verantwoordelijk ben voor de e-commerce. Ik ben vice-voorzitter van de personeelsvereniging van de bank, een vereniging met 12.000 leden. Daarnaast ben ik voorzitter van de vereniging Connected van de bank. Wij hebben 6.000 leden. Connected laat medewerkers van de bank kennis maken met nieuwe technieken, zoals ict, tablets en streaming muziek."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ben een levensgenieter en ga graag uit eten en drink graag een goed glas wijn. Ik vind het heerlijk om in onze tuin te zitten en houd ook van stedentrips."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik heb een heel brede muzieksmaak. Ik luister naar alles, behalve heavy metal. Nee, ik koop geen cd's meer. Ik heb een abonnement op Spotify en thuis een systeem om muziek te streamen."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Onze tuin, daar is het rustig en geniet ik van de frisse lucht. Ik kan daar heerlijk relaxen."

In welke winkels kom je graag?
"Dat zijn er diverse. Ik kom graag in Douglas in winkelcentrum Diemerplein en bij slagerij Piepenbrock in Diemen-Zuid. Daar koop ik altijd heerlijke broodjes.ยจ

Wat moet er beter in Diemen?
"Wij moeten vooruit blijven denken. De uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum is hiervan een goed voorbeeld. Ook op het gebied van de woningbouw is er ruimte voor verbetering. Er moeten vooral veel woningen worden gebouwd voor tweepersoonshuishoudens en alleenstaanden. Woningen die het mogelijk maken om gezamenlijk gebruik te maken van apparatuur als een wasmachine. Daarnaast vind ik het belangrijk om de faciliteiten voor elektrische auto's te verbeteren. Ook moet het delen van auto's worden gestimuleerd."