Ondernemer baalt van bekeuringen

DIEMEN - Personeel en leveranciers van Expert Diemen in winkelcentrum Diemerplein worden de laatste anderhalf jaar regelmatig geconfronteerd met bekeuringen omdat zij op het plein achter de winkel laden en lossen. Gert en Hester Hassing, eigenaars van de zaak, zijn kwaad en verwachten dat de gemeente meehelpt naar het zoeken van een oplossing.

door Oscar Borghardt

Gert Hassing: "Wij zitten hier sinds het begin van het winkelcentrum, dus ruim 40 jaar. In het verleden konden wij altijd zonder problemen achter onze winkel lossen en laden. Dat gebeurt diverse keren per dag. Vrachtauto's brengen de artikelen naar de winkel en wij laden die artikelen vervolgens weer in de bestelauto om die bij de klanten af te leveren."

De situatie is inmiddels veranderd. Aan de achterkant van de winkel van Expert Diemen ligt nu een plein dat verboden is voor auto's. "Wij hebben indertijd met de gemeente de afspraak gemaakt dat onze auto's die op het plein lossen en laden gedoogd zouden worden. Maar sinds anderhalf jaar krijgen wij regelmatig bekeuringen van de boa's (bijzondere opsporingsambtenaren), gemiddeld een keer per maand. Het gaat dan om een bedrag van 90 euro. De reden dat wij in dit pand zijn blijven zitten is dat er achter onze winkel een plek voor laden en lossen is. De gemeente heeft ons laten weten dat de auto's op het plein achter Albert Heijn moeten gaan staan. De afstand tussen die plek en onze winkel is te groot om zware apparatuur te verslepen. Dat is geen doen."

Hassing heeft zelf een oplossing aangedragen: "Ik heb de gemeente voorgesteld om mij een van de parkeerplaatsen voor de woningen op de Ouddiemerlaan tussen de Prinses Beatrixlaan en de D.J. den Hartoglaan toe te wijzen. Die parkeerplaats ligt dicht bij de winkel. De gemeente wil dit echter niet omdat die parkeerplaatsen gebruikt worden door bezoekers van het winkelcentrum. In de praktijk staan die parkeerplaatsen vaak leeg of worden die bezet door bestelauto's."
Vervolg op pagina 2