SV Diemen hield een uur stand tegen VSV.
SV Diemen hield een uur stand tegen VSV. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen verliest bekerduel

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek het bekerduel tegen VSV verloren: 1-4. Alle doelpunten werden na rust gemaakt.

SV Diemen-trainer Marc Stuut had een groot aantal basisspelers rust gegeven. De jonge ploeg van SV Diemen hield in de eerste helft stand, maar moest toezien hoe de tweedeklasser VSV na de hervatting de winst greep.

Stuut heeft voor het seizoen duidelijk gemaakt dat de competitie prioriteit heeft. Tegen VSV bleven doelman Moen en spelers Van Asselt, Tosh, Ringelberg, Kloosterman, Saam, Moelee, Stobbelaar en Kevin Kroese negentig minuten langs de kant. Een aantal spelers had de afgelopen periode weinig speelminuten in het eerste team gekregen. Zij verschenen tegen VSV aan de aftrap. Onder hen waren veel jonge spelers die vorig jaar nog bij de A-junioren speelden.

Stuut: "De spelers hebben het goed gedaan. Ik wist dat de A-junioren het ongeveer een uur zouden kunnen volhouden. Dat is ook uitgekomen. Het verschil tussen jonge spelers en volwassen spelers van een tweedeklasser bleek na dat uur groot."

Na een 0-0 ruststand liep VSV na de hervatting uit naar 1-4. De treffer van SV Diemen kwam op naam van Gianno dos Passos. Stuut en zijn selectie richten zich nu weer volledig op de competitie. SV Diemen is na zes wedstrijden lijstaanvoerder. De eerste periode bestaat uit acht duels. SV Diemen speelt in de eerste periode nog twee duels: een uitwedstrijd tegen Nautilus en thuis tegen Sporting Martinus. "We spelen zondag een uitwedstrijd tegen Nautilus in Amstelveen. Hoewel Nautilus laag staat verwacht ik een moeilijke wedstrijd. Het is belangrijk dat wij zondag winnen. Dan volgt een week later in de thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus een finale. In die wedstrijd zullen wij moeten proberen om de eerste periode te winnen."

De wedstrijd tegen Nautilus begint om 14.00 uur.