Arturo en Chantal voor hun zaak Limburgia.
Arturo en Chantal voor hun zaak Limburgia. Foto: Trudy Kroese

'Mensen vinden het prettig dat zij hier lekker kunnen zitten'

DIEMEN - Limburgia heeft vorige week de deuren van de zaak in winkelcentrum Diemerplein geopend. Chantal Uitenhoorn en haar partner Arturo uit Diemen zijn de trotse ondernemers.

Arturo heeft veel ervaring in de horeca en in het ondernemerschap. Chantal bekleedde leidinggevende functies in de detailhandel. Chantal: "Limburgia maakt onderdeel uit van Bakkerij De Haas, een bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Wij zijn soft-franchisehouders. Dat houdt in dat wij aan het concept van Limburgia moeten voldoen, maar de zaak ook een eigen invulling mogen geven. De koffiecorner in de zaak is daar een voorbeeld van."

60 soorten vlaai
Limburgia verkoopt vlaaien, ijs, chocolade en koffie. "Wij verkopen zo'n 60 soorten vlaaien. Klanten kunnen een hele vlaai kopen, een halve of een punt. Zij kunnen de vlaai in de koffiecorner consumeren of mee naar huis nemen. Wij hebben in de zaak ook een chocoladehoek, waar onze klanten allerlei chocolade-artikelen kunnen kopen. In de chocoladehoek is ook alcoholvrije likeur voor in de koffie verkrijgbaar", aldus Chantal.

Prettig
De koffiecorner blijkt in trek. Steeds meer bezoekers van het winkelcentrum nemen er plaats en genieten er van een kopje koffie of thee, een glas frisdrank en een stuk vlaai. "De reacties van onze klanten zijn positief, ze zijn blij dat er weer een vlaaienwinkel is gekomen. Mensen vinden het prettig dat zij hier even lekker kunnen gaan zitten", aldus Chantal.

Limburgia is zes dagen per week geopend: van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 08.00 tot 20.00 en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag die elke eerste zondag van de maand wordt gehouden is Limburgia van 12.00 tot 17.00 uur geopend.