Afbeelding
Foto:

Eeuwigdurende erfpacht

Volgens de notulen van de "Vergadering van den Raad der Gemeente Diemen" op 27 april 1930 stelt de burgemeester voor een verzoek van de Nederlandse Teerfabriek op de Sniep voor het in erfpacht verkrijgen van een strook grond op de Sniep langs de Weespertrekvaart te honoreren.

Hij stelt voor deze strook grond in eeuwigdurende erfpacht toe te staan tegen 20 cent per m². De gemeente heeft immers niets aan deze strook grond en zal dat "volgens menschelijke berekening wel nooit hebben".

De heer Kreike is tegen eeuwigdurende erfpacht en stelt een periode van 20 jaar voor.

Men kan toch niet weten wat de toekomst brengen zal? De notulist geeft aan: "De voorzitter wijst er op, dat geen Vennootschap een gebouw zal plaatsen op grond, die slechts voor 20 jaar uitgegeven wordt. De opmerking van den heer Kreike, dat er wel eens een verkeersweg zou kunnen komen, beantwoordde de voorzitter, dat dit volgens B. en W. tot de onmogelijkheden behoort, daar het een "dood" punt is. Daarboven bezit de Gemeente op de Sniep slechts twee stukjes grond, de rest is eigendom van particulieren. Derhalve bestaat er geen kans op een verkeersweg, aldaar. Het voorstel wordt aangenomen."