DKV Victoria winterkampioen

DIEMEN - DKV Victoria is afgelopen weekend winterkampioen geworden door een ruime zegen op de hekkensluiter Stormvogels: 23-7. Door de overwinning en een gelijkspel van de directe concurrent zijn de korfballers uit Diemen na de eerste helft van de competitie lijstaanvoerder.

Mede door het mooie weer was er veel publiek aanwezig om de overwinning te aanschouwen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het gelijk op te gaan. DKV Victoria kwam met 2-0 voor, maar de gasten sloten aan en scoorden ook. Toch was het verzet gauw gebroken en het gat van 4 punten liet niet lang op zich wachten. Daarna kreeg het publiek waarvoor het kwam en zette de thuisclub een mooie wedstrijd neer.

Een eervolle vermelding voor Sjoerd Piening is zeker op zijn plaats. Met 6 doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage aan de overwinning. "Het is leuk om te zien dat we allemaal gaan scoren. Ook iemand die vaak onder de paal staat bewijst op deze manier dat we over alle schijven scorend vermogen hebben", aldus aanvoerder Michael Post. DKV Victoria gaat de zaal in en zal daar een klasse hoger spelen. De eerste wedstrijd is een oefenduel tegen De Vinken dat op 1 november wordt gespeeld.