Supermarkt Deen hoopt in januari 2015 open te gaan in winkelcentrum

DIEMEN - De supermarkt van Deen in winkelcentrum Diemerplein hoopt medio januari 2015 de deuren te openen. De supermarkt komt in de passage bij de ingang aan het Diemerplein, vanaf restaurant Happy China tot aan het pand waar slijterij Tiemessen binnenkort een zaak krijgt. De slijterij verhuist naar het pand naast Dr. Shoe.

Lingeriezaak Sam's Bodyfashion is sinds afgelopen zaterdag gevestigd aan het Diemerplein 114. Deze zaak ligt tegenover Dr. Shoe. De groentezaak is recent dichtgegaan.

"De supermarkt krijgt een oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante meter. Binnenkort start de verbouwing van de panden die nu leeg staan. Als alles volgens plan verloopt hopen wij medio januari 2015 de nieuwe zaak te kunnen openen", aldus een woordvoerder van Deen. "Wij noemen onszelf een Service Discount. Wij zijn zo'n 10 tot 15 procent goedkoper dan Albert Heijn en zijn specialist in versproducten. Wij blinken uit in brood, vlees, groenten en fruit en bloemen en planten. Wij hebben regelmatig prijzen gewonnen omdat wij werden verkozen tot beste supermarkt. Wij zijn momenteel marktleider in het deel van de provincie Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. In de regio Amsterdam en omstreken zijn wij nog niet zo bekend."

Wens
De komst van een tweede supermarkt is een wens van veel klanten van winkelcentrum Diemerplein. Er is op dit moment maar één supermarkt: Albert Heijn XL. De komst van Deen zorgt voor meer keuze en concurrentie. De komst van Deen betekent ook dat de leegstand in het winkelcentrum weer voor een fors deel is opgelost.

Bovendien zal de supermarkt ervoor zorgen dat er meer bezoekers gebruik gaan maken van de ingang aan het Diemerplein en voor meer mensen in de twee passages waarin vroeger het 'oude' winkelcentrum was gevestigd.