Dames van SV Zeeburg verliezen laatste veldduel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft twee wedstrijden gespeeld. Zaterdagavond speelden zij een oefenduel tegen Houten 1 en zondag een competitiewedstrijd tegen Westsite 1.

Houten 1 is een tegenstander die de handbalsters uit Diemen ook tegenkomen tijdens de zaalcompetitie. De eerste helft was de concentratie bij SV Zeeburg nog niet aanwezig en werd er rommelig gespeeld. Dit resulteerde al snel in een achterstand. De tweede helft was er iets meer strijd te zien, maar het was al te laat. Zeeburg verloor met 22-17. Zondag moesten de dames naar Amsterdam-West voor de wedstrijd tegen Westsite 1. Dit team speelt in de zaal als Westsite 2 en ook deze ploeg komt SV Zeeburg tegen in de zaalcompetitie. SV Zeeburg startte de laatste veldwedstrijd weer niet zo scherp, maar herpakte zich na 15 minuten en kwam op een kleine voorsprong. Het veld was nat en dit zorgde voor uitglijders aan beide kanten en af en toe balverlies. De tweede helft begon SV Zeeburg weer zwak en ineens stond Westsite twee punten voor in plaats van twee punten achter. SV Zeeburg moest zich weer herpakken en dit gebeurde. SV Zeeburg had een kleine voorsprong toen de scheidsrechter ineens onnodig met tijdstraffen van twee minuten ging strooien. Hierdoor werd de wedstrijd erg rommelig en SV Zeeburg kon hier niet mee omgaan. De wedstrijd eindigde met 23-21 in het voordeel van Westsite. Op zondag 26 oktober staat de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. SV Zeeburg speelt dan thuis tegen US 1.