Marc Stobbelaar troeft een tegenstander af.
Marc Stobbelaar troeft een tegenstander af. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt TOG: 5-0

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen TOG gewonnen: 5-0. Bij rust leidde de thuisclub met 3-0.

De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Kevin Kroese (2x), Marc Stobbelaar, Kay Minnema en Bright Uwusu. SV Diemen heeft 16 punten uit zes duels en blijft koploper. SV Ouderkerk, Sporting Martinus en NFC hebben een punt minder.

Tevreden
Trainer Marc Stuut is tevreden over het spel van zijn ploeg. "Wij hebben in de eerste helft goed gespeeld en de wedstrijd eigenlijk voor de rust al op slot gedaan. Marc Stobbelaar maakte het eerste doelpunt, Kevin Kroese de 2-0 en 3-0." Het was voor Kevin Kroese een bijzondere wedstrijd. Zijn broer Leroy en hij kwamen afgelopen zomer over van het Amsterdamse TOG naar SV Diemen. Kevin Kroese functioneert uitstekend als aanvallende middenvelder, Leroy Kroese is tweede doelman achter keeper Dave Moen.

In de pauze haalde Stuut aanvaller Marc Stobbelaar uit de ploeg. Kort na de hervatting haalde hij ook Keven Kroese en Boaz Saam naar de kant. "Die drie jongens hebben last van lichte blessures. Ik heb hun uit voorzorg niet de hele wedstrijd laten spelen", aldus Stuut,

Eerste periode
SV Diemen liep in de tweede helft uit naar een overtuigende 5-0 zege. Kay Minnema maakte het vierde doelpunt voor SV Diemen, Bright Uwusu bepaalde de eindstand op 5-0. De eerste periode van de competitie bestaat uit acht duels. Over twee weken gaat SV Diemen op bezoek bij Nautilus, een week later volgt de thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus. Stuut: "Wij hebben zestien punten, maar dat hadden er twee meer moeten zijn. In de uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert gaven wij de overwinning vlak voor tijd uit handen."

Zondag komt SV Diemen niet in actie voor de competitie. De ploeg van Marc Stuut speelt dan een bekerduel. SV Diemen ontvangt VSV, een team dat uitkomt in de tweede klasse. De wedstrijd op sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.