Kinderfilm 'Casper en Emma', 14 oktober in De Omval.
Kinderfilm 'Casper en Emma', 14 oktober in De Omval.

9, 12 en 14 oktober

Film in De Omval

'Boyhood' is een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met 'Boyhood' een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt hij tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason. 9 en 14 oktober: 20.00 uur, € 8,-. 12 oktober: Film & Ontbijt: 10.30 uur, € 16,-. De film start om 11.30 uur. Reserveer voor het ontbijt vóór zaterdag 11 oktober via www.theaterdeomval.nl of 020-6001897.

vrijdag 10 oktober

Sta Sterk

Vanaf vrijdag 24 oktober starten er weer StaSterk-trainingen. Er is een groep voor kinderen van 6-8 jaar (van 15.30-16.30 uur) en een groep voor kinderen van 9-12 jaar (16.45-18.00 uur). Kinderen kunnen aangemeld worden via de ouder&kind coach, de intern begeleider of rechtstreeks bij Larros Support. Informatie: Jolanda Broex, info@larrossupport.nl of 06-44076995.

Voedselbank

De hele maand oktober houdt de Voedselbank een actie bij de Jumbo in Diemen-Zuid. Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De voedselflitsmarathon is bedoeld om de schappen van de Voedselbank te vullen. Die zijn bijna leeg door de veranderde regelgeving bij grote instanties die voedsel geven aan de Voedselbank.

zaterdag 11 oktober

Repair Café

DDD organiseert een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers repareren kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed, kleding en huishoudelijke apparaten. Ook kleding wordt gerepareerd (geen ritsen). Dat is in principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Sander van Opzeeland

Sander van Opzeeland speelt 'Kunst met een grote K' in De Omval. 20.30 uur, € 14.-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. Het papier moet om 8.30 uur buiten staan.

zondag 12 oktober

Zondagmiddagpodium

Jacques Vet treedt op in de Schakel tijdens het Zondagmiddagpodium voor senioren. Hij heeft een divers repertoire van luisterlied tot welbekende meezingers. Van 14.30 tot 16.30 uur. Entree € 3,50. Informatie: Rens Tas, 06-22563192.

maandag 13 oktober

Aqua Fauna

Aquariumvereniging Aqua Fauna houdt elke maandagavond een bijeenkomst in De Schakel vanaf 20.00 uur. Vanavond een instructieavond glas snijden en een aquarium op maat maken en in elkaar lijmen. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Entree gratis.

dinsdag 14 oktober

Kinderfilm in De Omval

Film speciaal voor kinderen in de herfstvakantie. Om 14.00 uur draait 'Casper en Emma' voor kinderen van drie tot zes jaar. Een fantasierijke en hartverwarmende film voor de jongste kijkers. Bij het kaartje van € 8,- hoort ook een bekertje limonade en een koekje. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Diemerbos

Projectgroep Diemerbos en De Vrienden van het Diemerbos houden een informatiebijeenkomst over verschillende projecten die in het Diemerbos zullen worden gerealiseerd. In de kantine van zorgboerderij Landlust van 14.30 tot 17.00 uur. Op deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over onder meer de locatie van Scouting Diemen, de aanleg van diverse wandel- en fietspaden, het plaggen van terreinen en verbreden van waterlopen in het oostelijk deel van het Diemerbos en de natuurcompensatie voor de verbreding van de A9.

woensdag 15 oktober

Bridgecursus

Bridgeclub Sans Atout organiseert een starterscursus bridge in De Schakel op de woensdagmiddag vanaf 15 oktober. Docent is Nico Portegijs. Kosten: € 60,- voor twaalf lessen inclusief het cursusboek. Informatie: Jessica van der Wiel/Bartolo Westerveld, 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

Pieter Derks

Pieter Derks speelt 'Zo goed als nieuw' in De Omval. In zijn zesde theatervoorstelling hanteert Derks de stijl die inmiddels zijn handelsmerk begint te worden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. 20.30 uur, € 18,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 16 oktober

'Bon Dieu!' is een Franse komedie over twee conservatieve ouders die hopen dat een van hun vier dochters met een brave katholieke jongen trouwt. 'Bon Dieu!' is in eigen land de grootste bioscoophit sinds 'Intouchables'. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Voetbaltoernooi

Op het Cruyffcourt in Diemen-Noord organiseert SWD een voetbaltoernooi voor jongeren van 12 t/m 15 jaar. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er 6-tegen-6 gespeeld. Aanmelden: rwit@stichtingwelzijndiemen.nl of via de Facebookpagina van SWD. Wees snel, want vol=vol.

vrijdag 17 oktober

Potje van de buurt

Potje van de buurt

Om 12.30 uur aan tafel in 't Kruidvat. Iedereen kan voor € 5,- mee komen eten. Vrijwilligers koken een voorafje, zuurkoolstamppot met worst en spek, toetje en koffie. Wel even van tevoren aanmelden op dinsdag, donderdagochtend of vrijdag in het Kruidvat of bij Anneke Dekker, 020-6953224.

zaterdag 18 oktober

Rob & Emiel

'Da's Sterk' heet de voorstelling van Rob & Emiel in De Omval. 'Da's Sterk' is snel, verrassend en confronterend met een knipoog. Door in één show een combinatie te maken van magie, theatrale acts, stand-upcomedy en cabaret, laten Rob en Emiel u een avond beleven met een intens gevoel van verwondering en sterk vermaak. 20.30 uur, € 17,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.