Afbeelding

Steven Dijk

62 jaar
Bestuurslid Kunstzin Diemen
Diemenaar sinds 1974

Hoe gaat het met Kunstzin Diemen?
"Heel goed. Wij organiseren veel activiteiten. In het gemeentehuis is de tentoonstelling te bezichtigen van de deelnemers aan de Kunstprijs van Diemen. Die wedstrijd hebben wij in opdracht van de gemeente georganiseerd."

Er hangt ook een werk van jou.
"Ik ben het enige bestuurslid van Kunstzin Diemen dat meedoet, buiten mededinging overigens. Ik heb een atelier gemaakt. Ik heb geen atelier, maar als ik een atelier had, zou dat er zo uitzien. IJdel als ik ben staat er een 3D-poppetje dat mij afbeeldt in het atelier."

Wat voor werk doe je?
"Ik ben voorzitter van de rekenkamer van vier gemeenten die achter Arnhem liggen. Ik doe dat werk in opdracht van de gemeenteraden van die gemeenten. Daarnaast ben ik lid van de rekenkamer van de gemeente Zoetermeer."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik lees en schilder graag en volg veel sporten. Ik heb vroeger veel aan sport gedaan, maar dat zit er tegenwoordig niet meer in. Verder vind ik het leuk om muziek te maken. Ik schrijf zelf nummers en speel die terwijl ik mijzelf op mijn keyboard begeleid. Ik ben in te huren voor optredens tijdens bruiloften en begrafenissen."

Waar ga je uit?
"Ik ga graag naar cafés. Ik hang dan lekker aan de bar. Ik heb geen stamkroeg, maar kom in Diemen graag in Roediez en 't Pandje en in Amsterdam-Oost graag in Elsa's en De Biertuin."

Als ik burgemeester van Diemen was....
"Dat vind ik een domme vraag. Een burgemeester verandert geen dingen. Een burgemeester heeft wel invloed, maar de gemeenteraad neemt de besluiten. Vaak merk ik in kranten en tijdschriften dat er nog te veel wordt gedacht vanuit de periode van Swiebertje. In die serie was de burgemeester echt de baas."