DKV Victoria boekt opnieuw overwinning

DIEMEN - DKV Victoria heeft opnieuw gewonnen. De korfballers uit Diemen zetten Oosterkwartier, de huidige nummer drie, met 16-10 aan de kant. DKV Victoria is lijstaanvoerder.

Een makkelijke wedstrijd was het zeker niet. Zeker omdat de geblesseerde spelers nog niet terug waren en er opnieuw een ander basisachttal stond. De wedstrijd was spannend en leuk om naar de kijken. Het eerste doelpunt van de wedstrijd bleef lang uit en pas na een minuut of tien was het DKV Victoria dat als eerste van de nul afkwam. Dat was ook het begin van een mooie serie doelpunten.

Na 20 min spelen stond het dan ook 5-1. in de eerste helft was het al duidelijk geworden dat DKV Victoria veel sterker was. Toch was de tweede helft veel spannender dan nodig. Zeker omdat het gat verkleind werd naar twee punten in het voordeel van de uitspelende ploeg. Na een goede wissel kwam drie minuten voor tijd de eindstand op het scorebord en waren de punten binnen.

Stijn Hoppebrouwers begon in de basis. Dat had te maken met de gele kaart die vorige week gegeven werd aan Michael Post. Hij begon op de bank. Carla Winkel en Anique Clerx begonnen weer in de basis voor Laura de Nooij en Romy Zeeman. Carla mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen omdat zij zes doelpunten had gemaakt.

DKV Victoria speelt zondag thuis tegen Stormvogels. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Stormvogels staat onderaan en de verwachting is dat de punten in Diemen blijven.