Het jeugdige team van dames 2 won met 3-2 van VV Amsterdam.
Het jeugdige team van dames 2 won met 3-2 van VV Amsterdam. Foto: Trudy Kroese

Smashing '72 boekt zege

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft zaterdag voor eigen publiek Spaarnestad verslagen: 3-1.

De bezoeksters wonnen de eerste set: 15-25. In de tweede set werd met veel vertrouwen gestart en maakte Els van Westrienen haar rentree na afwezigheid door een blessure. Na opnieuw een flinke achterstand werd met een service-serie van acht punten van buitenaanvalster Say Schurman de stand gelijk getrokken. Smashing won met 26-24. In de derde set gingen de ploegen gelijk op totdat Smashing aan het net imponeerde. De jarige spelverdeelster Aniek Croonen bezorgde het team de voorsprong met een hattrick: aanval, blok en een doortikbal. Middenblokkeerster Emma van Gerven maakte met een killblok het doorslaggevende punt en met sterk verdedigend spel aan Diemense zijde werd de set gewonnen (25-23). In de laatste set was het verzet van Spaarnestad snel gebroken en trok Smashing de eindoverwinning naar zich toe (25-17). Met 10 punten uit 3 wedstrijden staat Smashing op een gedeelde 3e plaats.