DKV Victoria rekent af
met DOC: 15-8

DIEMEN - DKV Victoria heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen DOC met 8-15 gewonnen. Het 8-tal uit Diemen was duidelijk veel sterker dan de tegenstander. Bij rust leidden de korfballers uit Diemen met 3-9.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen en mooie doelpunten. In de eerste helft liet DKV Victoria al zien dat DOC geen kans had op de overwinning. De bezoekers sloegen al vroeg in de wedstrijd een groot gat. Na 20 minuten stond het 1-8 voor de gasten en met rust was het 3-9.

Ondanks de ruime voorsprong was de overwinning nog niet zeker. Pas aan het einde van de tweede helft was duidelijk dat de punten mee naar Diemen gingen.

DKV Victoria speelde niet met de vaste basisformatie. Laura de Nooij was geblesseerd aan haar enkel en Romy Zeeman had een blessure aan haar scheenbeen. Zij werden vervangen door Carla Winkel en Anique Clerx. In de wedstrijd werd ook een gele kaart getrokken. Na praten tegen de scheidsrechter kreeg Michael Post een gele kaart. De kaart heeft geen verdere gevolgen.

DKV Victoria speelt zondag uit tegen Oosterkwartier. De wedstrijd in Haarlem begint om 14.30 uur.