SV Diemen scoorde na rust drie keer.
SV Diemen scoorde na rust drie keer. Foto: Jan Ronday

SV Diemen wint opnieuw

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek gewonnen van Ankaraspor: 3-1. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1.

SV Diemen speelde voor rust slecht. SV Diemen was zeer onzorgvuldig in de passing - ballen over vijf meter kwamen niet aan - en constant werden de verkeerde keuzes gemaakt. Ankaraspor speelde met veel passie en strijd, maar ontbeerde de stootkracht om echt gevaarlijk te worden. Tegen het einde van de eerste helft leek SV Diemen iets beter in de wedstrijd te komen, maar het was Ankaraspor dat op voorsprong kwam. Een domme overtreding leidde tot een vrije trap die via de knie van Noël Ruygrok in het eigen doel belandde.

Trainer Marc Stuut maakte zijn spelers duidelijk dat er sprake was van onderschatting en er meer inzet moest worden getoond. De donderspeech van de trainer bleek van invloed op de ploeg. SV Diemen oogde in de tweede helft feller en scherper dan voor rust en onder aanvoering van Kevin Kroese werd de thuisclub steeds gevaarlijker. Ankaraspor leek het kruit in de eerste helft al te hebben verschoten, want het kon bij lange na niet meer dezelfde energie in de wedstrijd gooien als voor rust.

De verdiende gelijkmaker kwam op naam van de jarige Marc Stobbelaar, die een penalty onberispelijk benutte. De penalty was gegeven nadat Kroese in het strafschopgebied onderuit was gehaald.

Ankaraspor wankelde en niet veel later kwam SV Diemen dan ook op voorsprong. Een prima vrije trap van Rémon van Asselt werd keihard binnengekopt door Mitchell de Vries. Toen even later Noël Ruygrok een prachtige aanval afrondde was de wedstrijd gespeeld. Daarna verzuimde SV Diemen de score op te voeren naar een nog ruimere overwinning.

SV Diemen heeft nu tien punten uit vier duels. Zondag gaat de ploeg van Marc Stuut op bezoek bij het Amsterdamse TABA. De wedstrijd begint om 14.30 uur.