De modeshow door kinderen.
De modeshow door kinderen. Foto: Jan Ronday

Buurtfeest Ouddiemerlaan is sfeervol en druk bezocht

DIEMEN - Het buurtfeest in een deel van de Ouddiemerlaan in het centrum is een groot succes geworden. Veel bewoners kwamen op het feest af en genoten van de sfeer, de activiteiten en de hapjes en de drankjes. Het weer zat enorm mee.

Het buurtfeest was voor bewoners en ondernemers van de Ouddiemerlaan vanaf het Wilhelminaplantsoen tot aan de Hartveldseweg-Muiderstraatweg. Ook de bewoners van Diemerburgh waren uitgenodigd.

Het feest begon met de ontvangst: een waterijsje voor de kinderen en een glaasje bubbels voor de volwassenen. Ieder gezin kreeg een ballon die de lucht in ging met een adreskaartje eraan. De bewoners hebben de 'burgemeester' van de straat benoemd: Corrie van Rijn. Zij wordt deze maand 85 jaar.

Na het Chinese buffet (Ling Hong) en de prachtige modeshow georganiseerd door Anneke van hergebruikwinkel Next, werd er een taartenwedstrijd (17 taarten) gehouden. De wedstrijd werd gewonnen door Morris Witkam, kleinzoon van Bep en Wim Schuurman. Hij won een wisseltrofee, 'de gouden garde', en een tegoedbon voor een taart, gesponsord door Vinny's Bakery.

Er werd ook een brainstormsessie gehouden over de herinrichting van de straat. "Iedereen is het toch wel eens met de authentieke historische waarde van de straat. Daarnaast speelde veiligheid voor fietsers en kinderen een grote rol", aldus bewoonster Astrid Schouten.
Er werden diverse ideeën geopperd. De bewoners willen dat de straat een mooie laan wordt met bomen aan beide kanten. Ook willen zij dat de straat een mooie entree krijgt, er karakteristieke lantaarnpalen worden geplaatst, mogelijk wordt versmald met behulp van plantenbakken en dat er een zebrapad wordt aangelegd. De wens is dat de straat een fietsstraat wordt waar de auto 'te gast' is.