Onbegrip over locatie parkeerplaatsen voor invaliden in parkeergarage

DIEMEN - Een inwoner van Diemen stoort zich aan de plekken van parkeerplaatsen voor invaliden in de parkeergarage bij winkelcentrum Diemerplein.

Hij schetst de situatie: "In de parkeergarage zijn zes parkeerplaatsen voor invaliden. Deze parkeerplaatsen zijn echter op zes verschillende plekken. Twee van die parkeerplaatsen liggen dicht bij de ingang van het winkelcentrum, de andere parkeerplekken liggen op andere plekken. Het gevolg is dat invaliden die hun auto willen parkeren niet alleen dikwijls naar een parkeerplaats moeten zoeken, maar vaak ook alleen op een plek terecht kunnen die ver van de ingang van het winkelcentrum af ligt."

De inwoner van Diemen is op leeftijd, heeft een pacemaker en suikerziekte. Hij bezoekt winkelcentrum Diemerpein een tot twee keer per week met de auto. "Het komt regelmatig voor dat ik mijn auto alleen op een plek kan parkeren die ver ligt van de ingang van het winkelcentrum. Ik moet dan een flink stuk lopen voordat ik bij de ingang ben, ga Albert Heijn in en loop met de boodschappenkar door de supermarkt. Als ik bij de kassa heb betaald loop ik met de boodschappenkar door de garage naar mijn auto. En nadat ik de boodschappen in mijn auto heb geladen moet ik de kar weer terugbrengen en vervolgens opnieuw naar mijn auto lopen. Ik ben dan afgepeigerd." Het komt ook voor dat de parkeerplaatsen voor invaliden dicht bij de ingang van het winkelcentrum worden ingenomen door auto's van bedrijven die werkzaamheden in het winkelcentrum uitvoeren, geeft hij aan.

Lees verder op pagina 3