Goede start van dames Smashing '72

DIEMEN - Bij het debuut in de promotieklasse won het eerste damesteam van Smashing '72 overtuigend van AMstelveen. De Diemense kampioen won met 4-0 en gunde de tegenstander geen punt boven de 20.

De kampioen van vorig seizoen nam het thuis op tegen het eerste team van AMstelveen dat vorig seizoen uit de 3e divisie degradeerde. AMstelveen is een fusieclub die drie jaar geleden is ontstaan uit AMVJ en Martinus, die jarenlang het Nederlandse volleybal domineerden. De spanning voor de eerste wedstrijd op hoger niveau en de naam van de tegenstander op het affiche werden in de eerste set weggespeeld (25-19). De puntenmachine kwam op gang en de tweede en derde set gingen met groot puntenverschil naar het enthousiaste Diemense team, terwijl het geluid bij de tegenstander verstomde (25-13 en 25-10). Ook in de vierde set domineerde Smashing op alle fronten (25-16).

Coach Bram van der Sleen van Smashing '72 bracht gedurende de wedstrijd alle 12 speelsters van het team in het veld. Het grootste compliment volgde na de wedstrijd, toen de coach van AMstelveen aan een speelster vroeg om voor hun ploeg te komen spelen.