SV Diemen wint bij Geinburgia: 1-3

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Geinburgia met 1-3 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-0.

Geinburgia hanteerde de lange bal en probeerde de sterke centrumspits te vinden. Hoewel SV Diemen in de eerste helft domineerde waren de twee grootste kansen voor de thuisclub. Beide keren stond doelman Dave Moen een doelpunt in de weg.

In de tweede helft ontspon zich een spektakelstuk. SV Diemen voerde het tempo op en dwong de ene na de andere kans af. Maar net als in de wedstrijd tegen SC Buitenveldert verzuimde de ploeg van trainer Marc Stuut de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen.

Na onzorgvuldig uitverdedigen van SV Diemen kwam Geinburgia op voorsprong door Bob in 't Groen. De doelpuntenmaker en doelman Dave Moen kwamen hierbij in botsing en moesten zich beiden laten vervangen.

Marc Stuut bracht een extra spits in de ploeg. SV Diemen kwam snel langszij door een penalty van Marc Stobbelaar. Daarna kreeg ook de thuisclub een strafschop. De ingevallen doelman Leroy Kroese redde knap. SV Diemen kreeg een tweede penalty toegekend. Dennis van Bree slaagde er echter niet in om vanaf 11 meter raak te schieten, maar hij maakte zijn misser goed en zette SV Diemen op fraaie wijze op voorsprong: 1-2. Kevin Kroese bepaalde de eindstand met een prachtige volley op 1-3.

SV Diemen heeft nu zeven punten uit drie duels. Zondag speelt de ploeg thuis tegen Ankaraspor. De wedstrijd begint om 14.30 uur.