Wethouder Scholten: geen verdere uitbreiding van blauwe zone

DIEMEN - Wethouder Lex Scholten (PvdA) van Verkeer zal het college van B en W voorstellen om de blauwe zone niet uit te breiden in de wijken Spoorzicht, Buitenlust, Tobias Asserlaan, Martin Luther Kinglaan, Rode Kruislaan en Henry Dunantlaan, Roggekamp, Anne Frankwijk en Polderland.

Scholten heeft dit besluit genomen nadat hij de uitslag heeft binnengekregen van de digitale peiling die de gemeente heeft gehouden onder de bewoners van deze wijken. Gemiddeld heeft 49 procent van de bewoners van de wijken deelgenomen aan de enquête waarin zij zich mochten uitspreken voor of tegen het uitbreiden van de blauwe zone in hun wijk te zijn. In alle wijken bleek de meerderheid van de bewoners tegen: Spoorzicht (60.6 procent), Buitenlust (75.3 procent), Tobias Asserlaan (57.7 procent), Martin Luther Kinglaan (57.1 procent), Rode Kruislaan en Henry Dunantlaan (74.5 procent), Roggekamp (88.7 procent), Anne Frankwijk (57.1 procent) en Polderland (61.2 procent).

Tevreden
Lex Scholten: "Bijna de helft van de bewoners heeft meegedaan aan de peiling, dat is vergelijkbaar met de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen. De meerderheid heeft zich uitgesproken tegen invoering van de blauwe zone. Ik vind dat prima. Het beleid van de gemeente richt zich erop dat er voldoende parkeerplek is voor de bewoners en hun bezoekers. Kennelijk is een meerderheid nog tevreden over de parkeergelegenheid."

Speenkruid
De wethouder laat weten dat bewoners van de wijk Speenkruid in Diemen-Zuid vorige week de uitslag van een enquête onder de bewoners van die wijk bij de gemeente hebben ingeleverd. Er is een enquête gehouden onder alle bewoners. Drie kwart van de bewoners is voorstander van invoering van een blauwe zone, een kwart is tegen. Lex Scholten wil wel meewerken aan de invoering van een blauwe zone in Speenkruid. Scholten komt binnenkort met een voorstel.