SV Diemen speelt gelijk bij SC Buitenveldert: 1-1

DIEMEN - SV Diemen heeft in het tweede competitieduel gelijk gespeeld tegen SC Buitenveldert: 1-1. Bij rust was de stand nog 0-0.

SV Diemen kwam na de hervatting op voorsprong door een treffer van spits Mark Stobbelaar. De bezoekers verzuimden echter om verder afstand van SC Buitenveldert te nemen. In de laatste minuut maakte SC Buitenveldert gelijk: 1-1.

Trainer Marc Stuut moest vanwege blessures van verdedigers Tosh en Molly de defensie van zijn ploeg aanpassen. Maar SV Diemen was de betere ploeg, is de mening van de trainer. "Ik moet eerlijk zeggen dat dit de minste wedstrijd van SV Diemen tot nu toe is geweest. Maar wij controleerden de wedstrijd en hadden moeten winnen. In de tweede helft hebben wij vier tot vijf keer één tegen één tegen de keeper van SC Buitenveldert gestaan. Hoewel die keeper een heel goede wedstrijd speelde, hadden toch een paar van die kansen moeten worden benut. In de laatste minuut kreeg SC Buitenveldert een vrije trap en uit die vrije trap werd via een kopbal gelijk gemaakt."

SV Diemen, dat de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek met 8-2 won van SV Ouderkerk, heeft nu vier punten uit twee duels. "Het gelijkspel tegen SC Buitenveldert is een domper. Wij hebben vier punten, maar dat hadden er zes moeten zijn", aldus Stuut.

Zondagmiddag staat er een streekderby op het programma. SV Diemen gaat dan op bezoek bij Geinburgia. De wedstrijd in Driemond begint om 14.00 uur.